Després del primer programa de “Fotografies” al Canal 33 (Televisió de Catalunya)del segondel tercerdel quartdel cinquèdel sisèdel setèdel vuitè,del novèdel desèdel onzè, i del dotzè, divendres passat van realitzar el tretzè i últim capítol d’aquest fantàstic programa, aquí us el deixo:

L’aigua, els llacs i el mar han estat un gran desafiament per a la fotografia des del començament. I, sobretot, el mar ha estat l’última frontera que la fotografia ha hagut de conquerir. Avui us convidem a resseguir aquest gran repte que ha estat el mar per als fotògrafs.

En aquest capítol seguirem a Jordi Chias en una excursió a les aigues de Los Gigantes de Tenerife per aprendre com fotografia la fauna marina, i ens explicarà els seus trucs per aconseguir les fotografies més espectaculars. Coneixerem també a Tino Soriano, un reconegut fotògraf de viatges i reportatges fotoperiodístics; veurem les millors fotos del seu viatge a l’Antàrtida, on va fotografiar un dels grans fenòmens de la naturalesa a la Patagònia. Quan és a casa Tino Soriano no oblida la càmera i l’acompanyarem a una excursió a l’estany de Banyoles, on constantment troba noves imatges.

Si mirem enrere, en la història hi ha hagut molts pioners que han fet possible la fotografia marinera i submarina. A Catalunya comptem amb un pioner de la fotografia submarina, Eduard Admetlla. A més a més, els exemples de Frank Hurley, fotògraf explorador de l’Antàrtica, i Frank Beken, fotògraf de finals del segle XIX i principis del segle XX, i autor d’impressionants fotografies de vaixells.