Després del primer programa de “Fotografies” al Canal 33 (Televisió de Catalunya)del segondel tercerdel quartdel cinquè, del sisè, del setè, del vuitè, i del novè, divendres passat van realitzar el desè capítol, aquí us el deixo:

La fotografia de famosos ha conegut una gran expansió en els últims anys, des que va començar als anys 50, amb la mítica figura del «paparazzo» de la pel·lícula «La dolce vita» com a exemple d’unió entre fotoperiodisme i glamur.

A Espanya, la nissaga familiar dels Pérez de Rozas van ser els responsables d’algunes de les imatges més icòniques dels grans esdeveniments socials de Barcelona i l’estat, tals com l’arribada dels Beatles o la visita d’Evita Perón. Coneixerem com treballaven al mític estudi Ronda 23, i recordarem com treballava tota la família per aconseguir les millors instantànies.

David Ruano i Paco Amate són els responsables dels impactants cartells promocionals musicals i teatrals dels últims anys. Al seu estudi veurem com faran una sessió amb l’actor Josep Maria Pou, i ens explicaran com han preparat algunes de les seves fotografies més espectaculars.

A més a més, revisitarem les fotografies que el fotògraf Josep Carreras va fer durant el rodatge de «De sobte, l’últim estiu», amb l’aparició estel·lar d’Elizabeth Taylor, i veurem alguns dels millors retrats de personatges públics del reconegut fotògraf nord-americà Arnold Newman.