Després del primer programa de “Fotografies” al Canal 33 (Televisió de Catalunya)del segondel tercerdel quartdel cinquèdel sisèdel setèdel vuitè,del novèdel desè, i del onzè, divendres passat van realitzar el dotzè capítol, aquí us el deixo:

La ciutat és un dels exponents més clars de les transformacions socials, i un subjecte fascinant per a molts fotògrafs, interessats per la capacitat dels edificis d’esdevenir obres d’art, testimonis històrics i objectes d’experimentació amb la llum i el volum alhora. Aquesta setmana a Fotografies coneixerem a Lluís Casals, reconegut fotògraf d’arquitectura que ens mostrarà com aprofitar la llum per retratar edificis tan emblemàtics com el pavelló Mies Van der Rohe, i a Manolo Laguillo, reconegut fotògraf especialitzat en paisatge urbà, representant de la «Nova topografia», corrent fotogràfica sorgida a finals dels 60 amb l’objectiu de testimoniar els canvis arquitectònics de les ciutats.

Barcelona ha exercit una forta fascinació pel seu ric patrimoni arquitectònic, però els seus habitants també han estat un reflex fidel dels profunds canvis que ha patit la ciutat al segle XX; recordarem l’obra de l’històric Xavier Miserachs, cronista fotogràfic de les profundes transformacions socials i urbanístiques de la Barcelona dels 60. Recordarem també l’influència que el fotògraf Walker Evans ha exercit gràcies a un estil únic en la seva senzillesa i contundència.
Veurem nous punts de vista fotogràfics entorn la ciutat i els seus habitants amb Joan Villaplana i el seu projecte «Metròpolis» sobre els metros a Europa, i veurem com Manel Esclusa treballa i experimenta amb la llum nocturna per crear nous volums i arquitectures suggerents i onírics.