Com us explicava l’altre dia, després de la tempesta que em va caure damunt en el meu intent de passeig pel llac, vaig repetir l’endemà. Aquesta vegada amb una mica més de sort, almenys al que la meteorologia es refereix.

Vaig sortir de Rolle, i em vaig dirigir cap a la desembocadura del riu Aubonne. La meva germana em va aconsellar fer aquesta ruta, va comentar que es podia arribar gairebé vorejant el llac, excepte en una zona que s’ha d’anar travessant unes vinyes, doncs en aquest punt les “platges” del llac són privades i no s’hi pot passar per allà.

La veritat que fotograficament no em va agradar massa… la primera “etapa” ja la tenia fotografiada d’altres ocasions i no em vaig entretenir massa, després va arribar el moment de creuar les vinyes, i em vaig trobar amb un camp de ferro:

suissa_track_001

Acostumat a les vinyes de les nostres terres, que no estan tan “metal·litzats”, em vaig quedar una mica “amb les ganes”… la idea que tenia en ment no era trobar-me amb això… però vaig pensar que potser, si hi tornava en una altra època, quan les vinyes hagin crescut més, sí que pugui fer alguna foto com les que em vaig fer mentalment, amb menys ferro pel mig.

M’enrecordaria de tornar a aquest punt? Sabria on estava exactament? i si al tornar cap al llac trobava una zona interessant on tornar-hi un altre dia… Sabria arribar de nou?

Va ser llavors que em vaig enrecordar de l’article que va publicar l’Eduard Selva a Naturpixel sobre geolocalizar fotografies a Lightroom… vaig desenfundar el meu iPhone, i vaig connectar l’aplicació Endomondo, la vaig configurar com a “caminada” i vaig iniciar-la. Així tindria la meva ruta geolocalizada, i al arribar a casa podria exportar el track i implementar-ho a les fotos realitzades, i saber exactament on va ser presa cadascuna d’elles.

LR

Les fotografies que vaig capturar abans de connectar l’aplicació, les vaig poder geolocalizar facilment amb el mapa que ofereix Lightroom, així que tan sols vaig haver d’arrossegar les fotografies damunt del lloc on les vaig fer.

Encara que fotogràficament no vaig treure unes meravelloses instantànies, si que el passeig em va servir per fer una mica d’exercici, en total van ser uns 12km (sumant-li també els que vaig fer abans d’encendre l’aplicació), i a més vaig descobrir algunes zones per tornar en una altra època de l’any, potser a la tardor…

suissa_track_003

suissa_track_002