OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dissabte passat vam realitzar l’últim dels quatre Fotowalks Olympus amb Naturpixel que teníem programats amb motiu de la presentació de la nova Olympus OM-D E-M1.

Durant aquest Fotowalk a Barcelona, vam comptar amb diverses càmeres del nou model que van anar passant de mà en mà entre els assistents, però també vam comptar amb altres models de càmeres Olympus, com van ser les Olympus PEN E-PL5PEN E-PM2 y OM-D E-M5. Va ser amb una de les OM-D E-M5 que vaig capturar les fotografies que us ensenyo aquí.

Fotowalk Olympus con NaturpixelOlympus OM-D E-M5 + objectiu M.Zuiko 14-150mm a 80mm. 1/100seg. a f/5,4 i ISO 1600

Aquesta primera fotografia va ser presa en la confluència del carrer Sant Anna amb Portal de l’Àngel, em vaig fixar en el cartell lluminós, i vaig esperar a que passés algú, preferiblement una noia o dona per davant per tancar la composició. En ser un dia gris i estar en una zona poc il·luminada, vaig haver de forçar a posar una sensibilitat elevada (ISO 1600). Hagués preferit posar també una velocitat més alta, però no volia pujar més la ISO per evitar soroll digital en la imatge final.

Fotowalk Olympus con NaturpixelOlympus OM-D E-M5 + objectiu M.Zuiko 14-150mm a 90mm. 1/320seg. a f/6,3 i ISO 200

Aquesta segona fotografia la vaig capturar a la plaça Reial. En arribar a aquesta part del recorregut vam tenir la sort que el cel es va començar a buidar, deixant passar la llum del sol tímidament entre els núvols grisos. En veure aquesta parella abraçats, amb el joc de llums i ombres que es projectaven damunt d’ells i en el fons, no vaig dubtar a treure la càmera i disparar una ràfega. Llàstima del subjecte del fons, hagués estat una foto rodona si hagués sortit a temps de l’escena… tinc alguna altra foto amb el subjecte ja fora, però ni la mirada del noi, ni la posició de la parella, ni el joc de llums i ombres acompanyen… així que tocarà conformar-se amb el subjecte «molest» del fons.

Fotowalk Olympus con NaturpixelOlympus OM-D E-M5 + objectiu M.Zuiko 14-150mm a 17mm. 1/80seg. a f/4,5 i ISO 200

A la mateixa plaça Reial, recolzada a la font central, estava aquesta noia turista (a jutjar per estar consultant un mapa). Tan sols vaig tenir temps de treure la càmera, i fer aquesta foto, abans que la noia s’adonés que l’estava apuntant amb el meu objectiu i marxés… Segurament hagués «guanyat» més la imatge sense la família que creuava la plaça per la part de darrere de la font, però en això de la fotografia de carrer no sempre es troben els elements allí on un els vol.