Recordo els mesos previs a desembre de 2008, quan en Joan i jo ens reuníem, gairebé diàriament, per comentar el què podria ser el nostre projecte en un futur. Per aquell temps treballàvem junts en la que era una de les principals tendes de fotografia de Barcelona… I d’això ja han passat 5 anys! Els 5 anys de Naturpixel.

Encara conservo les fulles i llibretes amb totes les anotacions i idees que ens anaven sorgint entorn a Naturpixel, que per cert, el nom de Naturpixel va sortir després de destriar altres com Tecnipixel, Imagepixel, Photovideopixel, Fvpixel… teníem clar que la paraula “píxel” volíem que hi aparegués.

Pels més curiosos, el nom de Naturpixel va venir arran d’unir les paraules “natural” i “píxel”, molts pensen que ve de Naturalesa, però no. Volíem ensenyar fotografia d’una manera natural, fàcil, clara, pràctica…així és com són els nostres cursos de fotografia, i d’aquí va néixer Naturpixel.

Any rere any hem volgut celebrar l’aniversari de Naturpixel, igual que uns pares celebren l’aniversari del seu fill/a, Naturpixel és com el nostre fill; el mimem, el cuidem, el fem créixer… Per a cada celebració hem comptat amb una il·lustració realitzada pel nostre amic i il·lustrador Alex Camps, en aquesta ocasió hem tornat a comptar amb el seu art:

Naturpixel 5e aniversari

Il·ustracions anteriors:

Però en Joan i jo vam pensar que un nombre tan rodó com el 5, calia festejar-ho d’una manera diferent, per aquest motiu vam anar a Rumba Expresso, un grup de rumba catalana. Després del llançament del seu primer disc, “Rumba y colorea”, van llançar un projecte de “crowfunding” per poder dur a terme el seu nou disc “La Reconquista de la Rumba“, no vam dubtar en ajudar-los, i així va néixer La Rumba de Naturpixel:

Aprofitaré una vegada més per donar les gràcies als nostres col·laboradors habituals a Naturpixel: Pilar de Miguel, Joan Boira,  Jesús Mier i als nostres col·laboradors i responsables de formació a Donostia i Girona: Ainara Garcia i Eduard Selva. També agrair la confiança dels nostres patrocinadors i empreses que aposten per Naturpixel any rere any. I sobretot donar les gràcies als nostres lectors i alumnes dels nostres cursos de fotografia, tot això no seria possible sense ells.

També vull agrair al Joan tots aquests anys de treball conjunt, sense cap dubte és el millor soci i company professional que un pugui tenir. No és gens fàcil trobar a algú amb el qual es congeniï tan bé per dur a terme un projecte professional. Estic segur que per moltíssims anys més podrem celebrar junts els aniversaris de Naturpixel, “el nostre fill”.