Fa uns dies em van encarregar realitzar la fotografia de tota la plantilla del FCB al costat del nou Audi TT Coupé. Aprofitant el dia en què la plantilla del Futbol Club Barcelona es va fer la foto oficial, allà estava jo per realitzar les fotografies.

En total havia de presentar dues fotografies, una amb la plantilla al complet i una altra amb els 5 jugadors principals del equip.

Plantilla FCB temporada 2014-2015 - Audi TT Coupé

FCB_Audi-003

Per obtenir aquesta fotografia havia d’aconseguir que tots els jugadors miressin a càmera, que tots sortissin a la fotografia sense tapar-se uns a uns altres, que cap d’ells sortís amb els ulls tancats… sembla fàcil, no? Doncs no… especialment quan tan sols tens 3 minuts per fer la fotografia tenint en compte que has de situar als jugadors, controlar que se centrin en un sol fotògraf (jo) quan hi ha tota la premsa al voltant, etc.

La foto final la vaig aconseguir a partir de 6 fotografies, tractant d’aconseguir en cadascuna d’elles les millors cares, posicions, mirades…etc.

Per il·luminar l’escena havia de fer-ho amb un flaix Elinchrom Ranger RX que em van deixar, però per sorpresa meva la bateria va deixar de funcionar just el dia abans… No hi ha problema, ho faria amb els meus flaixos de sistema (Canon 580EX), un per il·luminar el cotxe i un altre per treure ombres dures de cara, per muntar un d’ells em vaig aprofitar del meu trípode Vanguard Abeo Plus 363CT (imatge dreta).

Per a la segona foto, la dels 5 jugadors principals (Piqué, Suárez, Neymar, Messi i Iniesta), tot va ser molt més fàcil. Amb dues simples indicacions ja estaven els 5 situats en els llocs que prèviament havíem pensat. Click!, una sola fotografia, vaig mirar per la pantalla i em vaig adonar que ja tenia la fotografia! Encara que vaig disparar algunes més per si de cas, no sigui que tingués una sorpresa al mirar les fotografies a la pantalla de l’ordinador. El resultat:

Plantilla FCB temporada 2014-2015 - Audi TT Coupé

Aquí podeu veure un vídeo realitzat per Barça TV de la jornada, encara que jo no hi surto, a la part final (minut 1:50) si se’m sent de fons donant alguna indicació mentre realitzo les fotografies: