Seguint el meu viatge per Tailàndia, després de la visita al Gran Palau de Bangkok, ens dirigim cap a un altre temple que està just al costat, el Wat Pho.

GCM_Wat_Pho_013

Amb molta menys atracció turística que el Gran Palau, aquest temple destaca pel Buda reclinat més gran, la col·lecció de budas més gran de Tailàndia i el centre d’educació pública més antic del país.

L’impressionant Buda reclinat, de 46 metres de longitud i 15 metres d’altura, representa el seu pas al nirvana (o sigui, la mort de Buda). La imatge és de maó recobert d’escaiola i pa d’or. Els peus tenen incrustacions de mareperla que il·lustren 108 característiques de Buda.

GCM_Wat_Pho_012

Les imatges de Buda exposades en els altres quatre santuaris també mereixen visitar-se.

GCM_Wat_Pho_008

GCM_Wat_Pho_007

Les galeries que s’estenen entre els quatre santuaris mostren 394 imatges més. Les restes de Rama I (Rei de Siam – Tailàndia – des de 1782 a 1809) reposen a la base del Buda que presideix el bòht (santuari central).

GCM_Wat_Pho_001

GCM_Wat_Pho_002

El Wat Pho també és el centre nacional per a l’ensenyament i la preservació de la medicina tailandesa tradicional, que inclou el massatge tailandès, d’acord a una llei promulgada per Rama III quan la seva pràctica era a punt de desaparèixer. La famosa escola de massatge del temple posseeix dos pavellons dins del recinte i sales addicionals en dependències exteriors. Al recinte encara poden apreciar-se les tècniques de ioga i massatge gravades en pedra i que antigament servien de referència visual.

Els laberíntics jardins del temple abasten un total de 8 hectàrees.

GCM_Wat_Pho_005

En acabar la visita al Wat Pho ens trobarem amb totes les tendetes de souvenirs, encara que de vegades costarà que el botiguer ens faci una mica de cas, especialment si el trobem, com és habitual en moltes tendes de Tailàndia, en el seu moment de descans…

GCM_Wat_Pho_014

Propera destinació cap a la platja! Si, deixarem enrere les pluges!